Logo_Hout-van-je-Stad

 

PROJECTEN MET EEN VERHAAL

Wij maken meubels, gebruiksvoorwerpen en inrichtingen van lokaal hout. Zo voorkomen we dat bomen verdwijnen in een versnipperaar. Want veel lokale bomen zijn te bijzonder om simpelweg vernietigd te worden. Hout is namelijk veel meer dan materiaal. In elke plank waar we iets van maken leeft een boom voort. Een bestaan, vastgelegd in jaarringen, noesten, verkleuringen en scheuren. Als de vlekken en rimpels in een doorleefd gezicht.

 

DUURZAAMHEID EN CIRCULARITEIT

Als projectontwikkelaar, aannemer of interieurarchitect denk je na over duurzaamheid en de circulariteit van een project. Niet alleen omdat het moet, maar omdat het nodig is. Het hout dat Hout van je Stad gebruikt komt van bomen uit Nederland, en wordt lokaal verwerkt. Zo voorkomen we transportkilomers van ver en redden we unieke en bijzondere bomen van een roemloze verwerking tot laagwaardige pallets, haardhout of snippers. Lokaal hout van Hout van je Stad biedt dus niet alleen een duurzaam materiaal, maar ook een goed verhaal om trots op te zijn. Voor ons is duurzaamheid een vanzelfsprekendheid; dat zie je aan de materialen die we gebruiken en de manier waarop we werken. Meer lezen over ons lokaal hout en circulariteit? klik hier

ONTWERP

We schuiven graag aan tijdens de ontwerpfase van een project om de toepassingen en mogelijkheden van lokaal hout te bespreken. Wellicht hebben we al hout liggen uit de buurt van jouw nieuwe project, of anders gaan we op zoek naar goed hout bij gemeente, boomrooiers of lokale zagerijen in het landelijke netwerk van Hout van je Stad.

DURF

Het gebruiken van lokaal hout vergt durf, omdat de uitkomst van tevoren niet honderd procent vaststaat. Vaak ontdekken we pas bij het zagen wat een boom echt uniek maakt, hoeveel hout we eruit kunnen halen en wat de tekening en kleur van de producten exact gaat worden. Maar met onze ervaring en de manier waarop we werken ben je altijd verzekerd van kwaliteit en een uniek resultaat.

PLANNEN

Vooruit plannen is essentieel omdat het een half jaar duurt voordat hout droog genoeg is om bewerkt te worden tot meubels. We maken eerst een plan aan de hand van geschatte hoeveelheden die worden opgebracht en de houtsoort. Wanneer we het hout binnen hebben, weten we snel hoeveel hout we precies hebben, wat er daadwerkelijk gemaakt kan worden en op welke termijn we kunnen opleveren.

KWALITEIT

Van boom tot oplevering duurt relatief lang. We noemen het duurzaam omdat wat we maken een leven lang mee gaat. En wanneer het hout na jaren van intensief gebruik slijt of verweert, kunnen we dat met ons vakmanschap weer als nieuw maken. Bij aanvang van een project maken we graag afspraken over de kwaliteit, eventuele nazorg of onderhoud. Omdat we houden van wat we maken.

PROJECTEN