Logo_Hout-van-je-Stad

VEEL GESTELDE VRAGEN

Om er voor te zorgen dat jouw Stadsplank lang mooi blijft, is het verstandig deze goed in te oliën met een dunne olie. Wij adviseren daarvoor druivenpitolie. Dit is een geurloze olie die het hout beschermt. Behandel de plank bij intensief gebruik iedere 2 weken voor een lange levensduur. Olie altijd zowel de voor- als achterzijde.

Een paar dingen die je beter niet kunt doen met de Stadsplank: lang weken in water, wassen in de vaatwasser en vaak eenzijdig nat maken of verwarmen (bv. door een hete pan).

In onze shop vind je de druivenpitolie die we speciaal selecteerden voor de verzorging.

Ja. Onze houtproducten worden ontworpen en gefabriceerd door lokale ambachtslieden uit jouw stad. Ook worden ze, – behalve via onze online shop -, in fysieke winkels verkocht door lokale ondernemers. Zo komt het hout van stadsbomen ten gunste van de stad waar ze al hun jaren groeiden en onderdeel werden van de stadshistorie.

De verkoopadressen van lokale winkels vindt je hier.

Wij kopen alleen hout in als we via de leverancier (bijvoorbeeld een Gemeente, boomverzorger of particulier) exact weten waar de boom gestaan heeft. Als dit niet het geval is kunnen we de historie en het verhaal van de boom niet traceren en past het niet binnen ons concept. De exacte plek markeren we later op Google Maps die je met de qr code op het uiteindelijke houtproduct kunt terugvinden.